KEMER 90 TL ,BELEK 70 TL,SİDE 90 TL,ALANYA 150 TL,BELDİBİ 79 TL,ÇAMYUVA 99 TL,KUNDU 49 TL,LARA 49 TL,ŞEHİR 49 TL,GÜZELOBA 50 TL,KONYAALTI 59 TL,LİMAN 59 TL,OTOGAR 59 TL,KADRİYE 69 TL,BOĞAZKENT 74 TL,SERİK 74 TL,DENİZKAYA79 TL,GÖYNÜK 84 TL,ÇOLAKLI 89 TL,EVRENSEKİ 89 TL
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             ,GÜNDOĞDU 89 TL,KIZILAĞAÇ 89 TL,KUMKÖY 89 TL,SİDE 89 TL,KİRİŞ 94 TL,MANAVGAT 99 TL,SORGUN 99 TL,TİTREYENGÖL 99 TL,TAHTALI 109 TL,TEKİROVA 109 TL,İNCEKUM 129 TL,OKURCULAR 129 TL,KONAKLI 139 TL,ÇIRALI 149 TL,ADRASAN 149 TL,OLİMPOS 149 TL,MAHMUTLAR 159 TL,BURDUR 169 TL,ISPARTA 169 TL,KUMLUCA169 TL,MAVİKENT 169 TL,FİNİKİ 189 TL,GAZİPAŞA 199 TL,DEMRE 239 TL,DALAMAN 249 TL,FETHİYE 270 TL,KAŞ 279 TL,KALKAN 299 TL,ÖLÜDENİZ 299 TL,MARMARİS 499 TL,BODRUM 749 TL

Translate






10 Mayıs 2015 Pazar

Alanya


Alanya Bölgesi Yaz aylarının en fazla seçim edilen dinlenme noktaları arasındaki Alanya, hem bir birbirinden güzel plajlarıyla hem bir de işlek gece yaşamıyla ön tasarıya çıkıyor. Değme beldesi çeşitli bir zerafet sunan Alanya Antalya  il merkezine tahmini 166 kilometrelik bir mesafede yer ediniyor . Yeşil tabiatı , uzunca plajları ve ateş gibi kumsallarıyla türk malı ve başka turistlerin yüklü alaka gösterdiği alanda tarihi kıymetler de beğeninizi kazanacak. Alanya, tarihte pekçok medeniyete ev sahipliği yapmış olmasından ötürü zengin bir tarihi kalıntıya ev sahipliği inşa ediyor . Alanya otellerinde konaklayarak uzunca ve huzurlu bir tatile çıkabilirsiniz. Alanya otelleri çoğunlukla değme birşey dahil olmak üzere ve ultra değme birşey dahil olmak üzere hizmeti sunuyor.transfer  


Alanya Gezilecek ve Görülecek Yerler

Alanya Kalesi: Onlarca senelik geçmişine nazaran günümüze civarı güvenle varlığını sürdürmüş meydana iştirak eden Alanya Kalesi kesinlikle ki kazanın en mühim kalıntılarının önce esnasında yer ediniyor . Alanya'nın sembolü haline iştirak eden sert duvar , değme ne civarı Hellenistik dönemle tarihlendirilse de, günümüzdeki nihai halini Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubat çağında almıştır.

Alara Kalesi: Alara Kalesi, en az Alanya Kalesi civarı populer bir tarihi kalıntıdır. ...yıllarıyla tarihlendirilen sert duvar , I. Alaeddin Keykûbat aracılığıyla Alanya'nın fethinin anında arkasından inşa ettirilmiştir. Yalçın bir yığın üstünde bulunan Alara Kalesi sunturlu bir mimariye sahip.

Damlataş Mağarası: Binlerce sarkıt ve dikitleriyle Alanya'nın en heyecan edilen noktaları içerisindedir Damlataş Mağarası. Mağara 1948 senesinde bir bomba ateşlenmesiyle keşfedilmiş ve anında ardından savunma altına alınmıştır. Savunmaya alındığı önce vakitlerde kazı bilimsel araştırmaların da yepyeni adresi olmuştur. İlçe merkezine tahmini 3 km mesafede bulunan mağaranın astım hastalarına güzel geldiği biliniyor. Alanya gezilecek ve görülecek yerler listelerinde Damlataş Mağarası kesinlikle yerini almalı.

Dim Mağarası: Alanya'nın en mühim natürel oluşumlarından biri de Dim Mağarası'dır. Mağaranın içerisinde bulunan sarkıtlar ve dikitler civarı etrafındaki natürel güzellikler de görülmeye ölçüt niteliktedir. Benzer adı taşıdığı Dim Çayı ve Dim Vadisi'ni de mağarayı gezeceğiniz güne dahil olmak üzere edebilirsiniz.

Plajlar: Mavi simge ödüllü pekçok plaja sahiptir Alanya. En populer plajı ise 2 km uzunluğuyla ve firuze yeşili sularıyla değinen Kleopatra Plajı'dır. Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın sık istirahat etmek için bu plaja geldiği bilinir. Plajın önce 10 metresi sığdır. Alanya'da denize girebileceğiniz bir öbür muadil ise Damlataş Plajı'dır. Solgun kumlarıyla ve duru sularıyla değinen plajda su altını kolay bir şekilde görebilirsiniz.

Antik Kentler: Alanya, antika yerleşim alanlarıyla uzunca bir tarih yolculuğu sunuyor. Birbirinden çeşitli dönemlere ilişkin kalıntılarıyla kazanın en fazla ziyaret edilen noktaları arasındaki antika şehirler , Alanya gezilecek yerler listelerine kesinlikle eklenmeli. Gazipaşa ilçesindeki Selinus Antika Şehiri , ilçe merkezine 18 km uzaklıktaki Syedra Antika Şehiri , yeniden ilçe merkezine tahmini 6 km mesafede bulunan Hamaksia Antika Şehiri ziyaretlere açık meydana iştirak eden eskiyen yerlerim sahaları içerisindedir .

Alanya Ifade Edilecek Aktiviteler


Kleopatra Plajı'nda ve Damlataş Plajı'nda tatilinizin en huzurlu anlarını yaşayabilirsiniz. Firuze Yeşili sulara sahip meydana iştirak eden Alanya plajları arasındaki Eriş Plajı ve Doğu Plajı da bereketli bol dinlenip, serinleyebileceğiniz yerler arasında.
Alanya'nın değme caddesi gece saatlerinde çok hareketleniyor. Bölgedeki bar ve diskolara gittikçe Alanya gece yaşamını keşfedebilirsiniz.
Tatiliniz esnasında Alanya'da doyasıya alım satım yapabilmek olası . Kendinize ve sevdiklerinize hediyelik eşyalar alabilirsiniz.
Alanya'nın pekçok noktasında plonjon yapabilirsiniz. Şayet bundan önce tek plonjon yapmadıysanız bölgedeki plonjon merkezlerinden öğrenim alabilirsiniz. Alanya'da ifade edilecek aktivitelerden biri de havza turları… Havza turlarına katılarak Alanya'nın pekçok koyunu ve mağarasını görebilirsiniz.

Alanya'da Ne Yenir?


Antalya lokal mutfağının bütün lezzetlerini Alanya tatilinde tadabilirsiniz. Akdeniz mutfağında mühim bir yeri meydana iştirak eden deniz mahsulleri , mezeler, çorba ve zeytinyağlılar Alanya restoranlarında bulunuyor. Şepit, döğme aşı, çöz, ilibada sarması, mantar, çiğirdik ve kıtır ülübü yemeği Alanya'da yemeden dönmemeniz gerekli olan lezzetlerin başında… Değme damak zevkine hitap eden Alanya'da Çin ve Fransız mutfağına ilişkin yemeklerden de yiyebileceğiniz restoranlar şuanki .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder